Vertinnen

Smeertin is een mengsel van lood en tin. Dit vormt een volledig afsluitend en absoluut roestvrij laagje en is de beste afwerking van lasnaden. Tin krimpt niet en kan ook niet scheuren.
Home | Productgroepen | Vertinnen | Vertinningsset 11-delig, incl. koffer
Vertinningsset 11-delig, incl. koffer
artikelnummer: 30004
Bel 0184-430044

Vertinningsset 11-delig, incl. koffer

Vertinnen is niet zo moeilijk als vaak gedacht wordt. Om te beginnen moet u het te vertinnen oppervlak goed blank maken, bijvoorbeeld met een scotch brite borstel. Smeer vertinningspasta over een oppervlak iets groter dan het te vullen oppervlak. Verwarm het oppervlak tot u ziet dat de pasta het paneel vertint. Verwijder het teveel met een  schone doek. Behandel de spatels voor, door het oppervlak van de bijenwas te smelten en haal de spatel door het smeltbad. (Dit voorkomt hechten van het soldeer aan de spatel).
Smelt nu wat klodders soldeer op het paneel, verwarm dit voorzichtig en spreidt dit met de spatel uit tot een vlak geheel. Was het oppervlak af met koud water voor het verwijderen van zuurresten uit de vertinningspasta. Vijl het oppervlak tot de gewenste vorm m.b.v. een carrosserievijl . Gebruik nooit een schuurmachine, loodstof is namelijk zeer schadelijk voor de gezondheid